Konum: Pamukkale Denizliye 21 km uzaklıkta Çökelen Dağı eteklerinde yer almaktadır. Turistik bölge olduğu için bölgeye her türlü ulaşım şekli mümkündür.
Uçuş Mevsimi : Ilıman iklimi ile yılın her mevsimi uçuş yapılabilmektedir.
Bölge avantajları : Eski bir yerleşim bölgesi olan Pamukkale, kireçli sıcak suların çökmesiyle oluşan travertenleri ve tarihi kalıntılarıyla her yıl binlerce turistin geldiği ülkenin önemli turistik merkezlerindendir.
Uçuş yapılabilen iki tepe bulunmaktadır:
Eğitim Tepesi
Meteorolojik Özellikleri : Gün doğduktan sonra gün-batı yönünde kendini hissettiren rüzgar öğle saatlerine kadar hafif şiddette eser. Öğle saatlerinde artan rüzgar batıya kayarak günbatımında neredeyse tamamen kesilmektedir.
Kalkış Pisti : 70 m yüksekliğindeki tepe alçak oluşundan dolayı amatör uçuşlar için tercih edilmektedir. Yeraltı sularının tüm bölgede yaşanan ılıman etkileri nedeniyle bölgede yaşanan rüzgar değişiklikleri burada hissedilmemektedir. Düzenli rüzgarlar sayesinde yıl boyunca güvenli uçuşlar yapılabilmektedir.
İniş Pisti : Yamaçtan yapılan uçuşlar bölgede bulunan düzlüklerde son bulur. İniş noktaları herhangi bir engel taşımaması nedeniyle son derece güvenlidir.
Dikkat edilmesi gerekenler : Yaz sıcağının en yoğun yaşandığı aylarda öğle saatlerinde hızlanan rüzgarla beraber oluşan sert türbülanslara dikkat edilmelidir.
Dinamit Deposu
Meteorolojik Özellikleri : Batı rüzgarının hakim olduğu tepe özellikle sabah saatlerinde uçuşa elverişlidir. Öğleye doğru başlayan güçlü termik oluşumlar deneyimli pilotlar için uzun uçuşlar sağlamaktadır.
Kalkış Pisti : Adını tepede bulunan eski bir dinamit deposundan alan uçuş pisti 300 metre yüksekliğindedir. İki paraşütün rahatça kalkış yapabileceği geniş bir alanı olan yamaç, Pamukkale'nin tüm güzelliğini görecek noktadadır.
İniş Pisti : Uçuş parkurunun bitimindeki araziye iniş yapılabildiği gibi travertenlerin girişinde yeralan helikopter pistine de güvenli inişler yapılmaktadır.
Dikkat edilmesi gerekenler : Yaz aylarında öğle saatlerin oluşan türbülanslar uçuşlar sırasında maksimum düzeyde dikkat ve kontrol gerektirmektedir. Sert rüzgarlarda kalkış pistinin bitiş noktasında türbülanslara rastlanabilir. Çapraz esen rüzgar kalkıştan hemen sonra paraşütte asimetrik kapanmalara neden olmaktadır. Ayrıca tepenin dik eğimde bitmesi başarılı bir kalkış için çok süratli bir koşu gerektirmektedir.
Denizli-Kaklık
Konum:Kaklık uçuş noktası istanbul denizli karayolu üstünde denizli'ye gelmeden 45 km. önce kaklık kasabası sınırları içerisin de derhal denizli çimento fabrikasının bulunduğu arazinin karşısında kalan diktepede bulunuyor.
Kalkış Pisti :Kaklık tepesi kalkış noktası yaklaşık 50 metre irtifaya sahip. önünde geniş bir ova olan kaya sırtından oluşuyor. tepenin zirvesi 300 metreyi geçiyor. kalkış noktasının dik eğimi hafif rüzgarda bile belirgin bir kaldırıcı bantın oluşmasını sağlıyor ve 50 metrelik kalkış noktasından 300 metreyi bulan tepe noktasına bir kaç dakika içerisinde çıkmak olası oluyor. pilot düzeyi ve havaya göre bu bölge yarım saat ile 5 saat arasında uçuş yapmak olası...
Meteorolojik Özellikleri : Bu bölgede ideal rüzgar öğle saatlerinden sonra yani 12:30 gibi çıkıyor ve akşama kadar devam edebiliyor