Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size
Dünya Paraşütçüleri Ölüdeniz'de buluşacak.....

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde 17-21 Ekim'de 8'incisi düzenlenecek Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı. Önümüzdeki günlerde Fransa'da düzenlenecek hava oyunları etkinliğinde de tanıtılacak Ölüdeniz Hava Oyunları'na bu yıl 30 ülkeden 300 sporcu ile 2 bin paraşüt tutkununun katılması bekleniyor.


Fethiye Kaymakamlığı ve Ölüdeniz Belediyesi tarafından düzenlenecek festivalin, turizm sezonunun sona erdiği günlerde bölgeye ciddi ölçüde hareket kazandırması bekleniyor. 2000 yılından bu yana gerçekleştirilen festivale bu yıl rekor düzeyde katılım bekleniyor. Hürriyet Gazetesi Akdeniz Eki'nde yayınlanan habere göre; Ölüdeniz Hava oyunları için çalışmalar tamamlanırken önümüzdeki dönemde Fransa'da yapılacak tanıtım büyük önem taşıyor. Fethiye'den bir ekip gelecek haftalarda Fransa'da düzenlenecek hava oyunları etkinliğine gidip paraşüt tutkunlarını Ölüdeniz'e davet edecek.


Etkinliğe Bolivya, Kanada, Afganistan, İran Arjantin, İsrail, Mısır, Rusya, Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, Polonya, İsveç, Norveç, Ukrayna, İsviçre, Avusturya, Avustralya, Japonya, Güney Kore, Belçika, İtalya, Hollanda, Suriye, Romanya, Belarus, Kazakistan ve Finlandiya'dan gelecek davetlilerin yanı sıra çok sayıda yabancı basın mensubu da katılacak.

Festivale gelecek olanların rezervasyonlarını yaptırmaya başladığı kaydedildi. Festivalin organizasyon yetkilisi Kadri Tuğlu, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, yamaç paraşütü şirket yöneticileri Ali Es ve Ali Sonat bir toplantı yaparak hazırlıkları değerlendirdi. Tuğlu, Kaymakam Hasan Karakaş ve Başkan Yılmaz'ın da yer alacağı bir heyetin gelecek haftalarda Fransa'da yapılacak dünyaca ünlü hava oyunları etkinliğine gidip sporcu ve paraşüt tutkunlarını bizzat Ölüdeniz'e davet edeceğini bildirdi.

 
Top